Ort
L'ermitage

L'ermitage

Rue Du Lac 75, Clarens 1815, Switzerland, 1820

Hotels • Europäisch • Wildfleisch • Meeresfrüchte


"Last Saturday, after a long abstinence we decided to enjoy a night out and chose L 'Ermitage, in Clarens, to celebrate our Anniversary. Couldn 't have chosen a better location. On the lake, with Montreux and the Chillon Castle on the left and the French Savoie in front. The weather collaborated as well. Perfect. The service in general was pleasant and efficient. The tables were spaced apart, Covid-19 oblige, but we were told that the restaurant never cramps the tables, so even in normal conditions there is a good separation between them. A negative note concerns the Menu/Carte des Mets Eté . It is very limited; the choices of Meat are....only one. There is more on the Fish selection, but overall we found it to be very limited. We selected the Filets de Perche du Leman. The filets from the lake are smaller and finer in taste than the ones from Eastern countries, which are very often offered instead. The lake has limited supply of fresh fish. The filets were very well prepared and presented, cooked to perfection. Another sad note concerns the lack of professionalism and honesty on the Bartender 's part. I ordered a Pruneau (eau de vie of Prune) and was presented a Vieille Prune instead. When asked for an explanation the Bartender answer was ...the Pruneau doesn 't sell too well so I don 't carry it and thought you may like the Vieille Prune instead... The least would have been to inform me and offer me a different choice. No big deal, I corrected the problem, but it denotes a little lack of care attention to the customer needs that should not happen in an establishment of this caliber. The wine selection gives plenty of choices although you hardly find any decent Swiss red wine priced below Fr. 50.00. A bottle of French Bourgogne or Bordeaux runs well over Fr. 100.00. My advice is to check the Restaurant 's Carte before making a reservation which, incidentally, I recommend. Prices, given the location, the food quality and the service, are on the high side. Expect to spend over Fr. 300.00 for two, before after dinner amenities included. But, again, this is the Riviera. In conclusion I am not sure we will return unless the Menu undergoes a major extension in the Meat selection, but for Fish lovers and superb location, it 's a good address."

Opus V

Opus V

O5, 9-12, Mannheim, Germany

Deutsch • Gourmet • Nachtisch • Europäisch


"Die Begrüßung durch Adrian Dastik und das aufmerksame und sympathische Serviceteam war wieder sehr herzlich und sorgte prompt für eine angenehme Wohlfühlatmosphäre. Als Aperitif hatte ich einen kühlen und gut gemixten Negroni, der ideale Cocktail, um die Geschmacksknospen für das bevorstehende Geschmackserlebnis zu sensibilisieren. Wir entschieden uns, das Sechs-Gänge-Menü zusammen mit der empfohlenen Weinbegleitung zu genießen. Die hübsch dekorierten und herzhaften Amuse-Bouche-Überraschungen waren ein wunderbares Geschmackserlebnis und machten Lust auf mehr. Alle servierten Gänge waren von ausgezeichneter Qualität, äußerst schmackhaft mit filigranen asiatischen Unami-Noten. Die verwendeten Zutaten harmonierten perfekt und sorgten für eine Geschmacksexplosion mit bestem Mundgefühl. Zu den kulinarischen Highlights zählen unter anderem Saibling mit Kohlrabi und Liebstöckel, Pilgermuschel mit Zitrusfrüchten und Sauerrahm, Hummer mit Jasminreis und schwarzem Knoblauch, Kalbsbries mit Artischocke und Trüffel, Rochen mit Totani Calamar und Fenchel und unglaublich zart und saftig Hirsch mit Rüben und Rettich. Kwi mit Avocado und Shiso-Pflanze als Dessert rundeten dieses fantastische Delikatessen-Feuerwerk ab. Die angebotenen Weinbegleitungen korrespondieren in hervorragender Weise mit den vielfältigen schmackhaften Gerichten. Gekonnt präsentierte der eloquente Sommelier Jo Wessels die Weine und versorgte seine Erläuterungen mit vielen interessanten Hintergrundinformationen. Besonders herausragend waren der feinperlige 2015er Poully Fumé Ladoucette, der 2013er Chenin Blanc Le Mont (Domaine Huet), der 2015er Chardonnay Rosenberg, der Manzanilla Sherry Lustau Jerez, der 2009er Barbaresco, Basarin, Riserva aus Pera Piedmont und der 2015er Riesling Ölberg Auslese aus Schätzel gereifter Grappa war der perfekte Abschluss einer denkwürdigen Mahlzeit."