Pizza Pluto
der Italiener

der Italiener

Dietrichstraße 3, 54290, Trier, Germany

Kebab • Cafés • Fast Food • Vegetarisch


"The Ristorante Pizzeria am Frankenturm, a story in itself. For many Trier residents it is the best Italian in the city, for us it was always a place for a cozy get together with the family, especially on celebrations and birthdays. Since I've become more culinary savvy and think outside the box, I've tried the menu here too. Interim conclusion: Everything tastes good, but ultimately the presentation gives more to the overall impression of the dish than its actual taste. During my last visit, everything that I had been trying to forgive for years was increasingly confirmed. This time it should be taglioloni al tartufo. Just the name truffle brings to mind this iconic scent. This delicacy was served to me for a modest price of €29, at a moderate distance from the other dishes. The additionally ordered Insalata Siciliana, half lettuce/vegetables, half grated cheese (especially grated mozzarella), was initially without dressing, which was quickly delivered in the end in the form of a thick sauce. The taste was okay, fresh, but also rather unspectacular. When the pasta arrived, this plate shone with a very fine presentation that would have been worthy of fine dining individual elements fit visually, but not so much in terms of taste, but that was only peripherally annoying. What was seriously missing, however, was the tender, earthy salty scent that arises from the fusion of truffle and parmesan, but hope remained until the first fork sank into the mouth nothing. A lot would have been expected given the amount of grated truffles, but this impression was confirmed when they were passed around the table. For me, it ultimately just means that the truffles used couldn't have been fresh. What was left at the end was the appropriate taste of an “Alfredo”, the consistency was also okay, but you could only enjoy the last bites from an oil soup. What was achieved with the clouded impression of individual mistakes resulted in disappointment. The other dishes didn't seem to impress anyone too much. In the follow up discussions it was noted that this had happened several times. The subsequent offering of the dessert menu three times by the staff has already become a habit. I will give the Ristorante Pizzeria am Frankenturm one last chance to find out what a pizza should be and then adapt or supplement this review accordingly. My conclusion: Yes, it is perhaps the best Italian restaurant in Trier, but the reasons are sadly frightening: Unfortunately, there are no good Italian restaurants in Trier."

Bellissima

Bellissima

St.-Klara-Platz 5-9, 47623 Kevelaer, Germany

Pizza • Pasta • Salate • Meeresfrüchte


"Das Restaurant war ein Erlebnis, das jeder einmal gemacht haben sollte. Alles war perfekt. Bei so vielen positiven Aspekten möchte ich jedoch von vorne beginnen. Zunächst wurden wir sehr freundlich von einer Kellnerin begrüßt, die äußerst zuvorkommend war und uns zu unserem Platz führte. Als wir uns entspannt hinsetzten, gab sie uns in Ruhe die Speisekarte, sodass wir uns in aller Ruhe unsere Gerichte aussuchen konnten. Während wir unser Essen wählten, waren wir immer wieder von dem tollen Ambiente des Restaurants beeindruckt. Ich kam in einer Gruppe und trotz der vollen Tische schenkte uns die freundliche Bedienung genügend Aufmerksamkeit, damit wir bestellen konnten. Ich entschied mich für einen Hamburger und einen grünen Salat. Während wir warteten, konnten wir die angenehme Atmosphäre genießen, interessante Gespräche führen oder einfach nur das Ambiente bewundern. Man könnte auch einen kleinen Spaziergang machen, aber das lohnt sich nicht, denn die köstlichen Vorspeisen kamen recht schnell. Diese waren allesamt sehr lecker und frisch, was sich durch das ganze Restaurant zog. Nach einer nicht allzu langen Wartezeit kam dann mein (Haupt)essen an. Trotz der vollen Räume erhielten wir unser Essen gleichzeitig, was definitiv nicht selbstverständlich ist. Schon beim ersten Bissen des Burgers merkte man, wie viel Herzblut der Koch in die Zubereitung gesteckt hatte. Der Burger war erstklassig, und man merkte auch, dass die Zutaten von hoher Qualität waren. Als ich dann noch den Salat anprobierte, füllte sich mein Mund mit atemberaubenden Aromen. Der Salat war sehr frisch, was bei vielen anderen Restaurants nicht der Fall ist – also Hut ab! Als alle aufgegessen hatten, wurden wir nicht gedrängt, zu zahlen, und konnten das tolle Ambiente weiterhin genießen. Als wir dann bezahlen wollten, kam die freundliche Bedienung zu uns. Fazit: Dieses Restaurant ist für jeden großartig, der einen schönen Abend verbringen möchte. Gerne wieder!"