CASTELLABATE
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Piazza Giuseppe Cominale, 4, Castellabate, Italy, 84048, CASTELLABATE

Italiano • Formaggio • Mediterraneo • Frutti Di Mare


"What a find this was! Its on the rooftop of the Hotel Antoinetta just off the main square in this lovely town. Not to be confused with the restaurant downstairs (which is pretty good too! . I would strongly recommend booking, not because its busy, but just so the widest range of fresh seafood and meat is there for you to choose from. There's no real menu as such but you are greeted by the owner/chef who will talk you through what he has available as its all seasonal and local. The choice will range from the catch of the day brought up from the harbour to some really top quality perfectly aged steak. Whilst your choice of fish (sea bass, bream and several local fish we hadn't come across before or meat is being cooked before your eyes on the grill you are treated to a superb range of antipasti. These aren't huge amounts, but enough to whet the appetite and leave room for that freshly grilled main course which comes with a delicious selection of grilled vegetables. There's a decent enough wine selection which is pretty much all typical of the local Campania region from the same producer. Presentation of the food is wonderful and the taste does not disappoint. We had to revisit a few nights later it was so good. The price is reasonable too when compared to the other two main restaurants just across the square. All this is done by the chef/owner who is passionate about his food. His English was better than our Italian and he was delighted to explain the origins of his food. Nothing was too much trouble for him and everything is done with a beaming smile. This great night out was rounded off by a local digestif on the house. I hope to go back to this region soon and this place will be high on my list of places to go back to."

Divino

Divino

Piazza 10 Ottobre, Castellabate, Italy, CASTELLABATE

Caffè • Pasta • Pescare • Frutti Di Mare


"Das Divino liegt im Herzen von Castellabate und ist vielleicht auch ein bisschen das Herz von Castellabate. Hier treffen Einheimische und Touristen aufeinander. So habe ich beispielsweise eine Silberhochzeit miterlebt, wie in einem kitschigen Film über deutsche Turis in bella Italia. Das Divino ist aber schon auch ein bisschen deutsch: Es ist zur angegebenen Zeit geöffnet, der Service ist korrekt und schnell und was auf der Karte steht, gibt's auch. Es wird ein wöchentlich wechselndes menu turistico geboten und eine überschaubare Auswahl von à-la-carte-Speisen. Bei insgesamt fünf Besuchen habe ich fast alles durchprobiert: Vorspeisen, Nudeln, Fisch, Fleisch, Dessert. Es war alles frisch und geschmackvoll und es hat nie Anlass zur Klage gegeben. Mein persönlicher Hit waren 4 Prelibatezze (Köstlichkeiten) Marinate, meistens waren es allerdings fünf. Als zugleich auch Vineria verfügt das Divino über eine exzellente Weinkarte. Große Auswahl, große Namen. Selbst habe ich stets den offenen Weißen getrunken. Passte hervorragend zu den Speisen. Nach dem Essen bin ich meist noch geblieben und habe die Atmosphäre des Lokals und der Piazza genossen. Es lohnt auch die Innenräume anzuschauen, ein kleines Museum mit vielen Fotos, Illustrationen und anderen Bildern. Und sogar die Toilette ist einen Besuch wert! Bei sprachlichen Defiziten hilft der Chef und der professionelle Oberkellner spricht Englisch. Also starke Empfehlung. Und daran denken: Die Einheimischen kommen frühestens um neun, eher um halb zehn."