Restaurant Ephesus - Speisekarte

Amerbachstrasse 2, 4057 Basel, Switzerland

🛍 Kebab, Türkisch, Mittelmeer, Europäisch

3.9 💬 182 Bewertungen
Restaurant Ephesus

Telefon: +41616813459

Adresse: Amerbachstrasse 2, 4057 Basel, Switzerland

Stadt: Basel

Gerichte: 35

Bewertungen: 182

Webseite: http://www.restaurant-ephesus.com

"really loved the lunch we had at the Ephesus Restaurant. -fantastic lunch menu with salad/soup and desert included for only around 17 CHF. it`s also possible to order something of the menu (a la carte which is what we did as there were a lot more VEGETARIAN options (there were also VEGAN options in the menu that were not pointed out as the vegetarian options but different salads and falafel plates and so on would be a great choice for a vegan too! -very fast and very friendly service. definitely one of the reasons I would recommend this place! -even though we chose something off the normal menu a salad/soup and even normal water was included in the price! -the food was very delicious and tasted very fresh. especially the BREAD which is not normal flatbread but spelt flatbread (Dinkel I think was delicious. I will definitely come back to try more things off their menu!"

Speisekarte - 35 Optionen

Alle Preise sind Schätzungen.

Adam Adam

we were hungry and grateful to find this jewel! friendly staff, delicious food!

Adresse

Karte anzeigen

Bewertungen

Nuri
Nuri

There is really lovely service. You can find lots of grill and dessert. If you come Basel , must be here ,DONT MİSS İT.Foods re really tasty


Frédéric
Frédéric

Großartig! Einfach toll! Ich war schon einmal hier und werde auf jeden Fall wiederkommen! Ein Lammspieß mit Bulgur, Gemüse und Wrap, 2 große Biere und ein Kaffee für unter Fr 45,


JustRose
JustRose

Great choice in Basel! At tram stop bläsiring in the city center and near the Rhine. Good Turkish food, good drinks and friendly service. Both indoor and outside seating options.


Гуна
Гуна

there are not eaten yet, but their website does not mention vegan at all. Middle Eastern eating is well suited for vegans, but if they don't apply it as such, I feel a little restless.


Harrison
Harrison

Das Essen schmeckte überhaupt nicht und es war zu ölig. Wir waren von allem enttäuscht, das Hähnchen hatte trotz der Marinierung einen schlechten Geschmack und das Gericht war eindeutig ölig


TravelerMartinS
TravelerMartinS

You will be quite happy you chose this place. The most moist chicken kabob I have ever eaten. It practically melts in your mouth. The most wonderful flavors of everything you eat. You will enjoy!


swiss
swiss

First time here this evening,really nice restaurant,friendly staff,menu available in English,great atmosphere and really delicious food,cooked and presented very well and promptly,will 100% be back,great experience.


Zully
Zully

We ordered via Velo Gourmet. The Food was very good, tasty and Fresh. A combination of Türkish and Syrie Food. We ordered Many different plates to Taste. We were all very impressed. They have a Lot of Delicious Vegetarían plates. Sigara boregi with Cheese, Hellín and Others. They sent us for free 2 big Bottles of Coca-Cola and Sprite. A place to go


Selina
Selina

really loved the lunch we had at the Ephesus Restaurant. -fantastic lunch menu with salad/soup and desert included for only around 17 CHF. it`s also possible to order something of the menu (a la carte which is what we did as there were a lot more VEGETARIAN options (there were also VEGAN options in the menu that were not pointed out as the vegetarian options but different salads and falafel plates and so on would be a great choice for a vegan too! -very fast and very friendly service. definitely one of the reasons I would recommend this place! -even though we chose something off the normal menu a salad/soup and even normal water was included in the price! -the food was very delicious and tas...

Basel

Basel

Basel, eine lebendige Stadt am Rhein, bekannt für ihre Museen und Architektur, bietet kulinarische Köstlichkeiten wie Basler Läckerli, ein Gewürzbiskuit, und herzhaftes Schweizer Fondue.

Kategorien

  • Kebab Genießen Sie unsere köstlichen Kebabs, die fachmännisch gegrillt werden und voller Geschmack sind. Wählen Sie aus einer Vielzahl von Fleischsorten und lebendigen Gewürzen, serviert mit frischen Beilagen. Perfekt für eine sättigende und geschmackvolle Mahlzeit.
  • Türkisch Genießen Sie die reichhaltigen Aromen der Türkei mit Gerichten, die saftiges Fleisch, frisches Gemüse und aromatische Gewürze bieten. Kosten Sie Klassiker wie Kebabs, Mezes und Baklava und bringen Sie den lebendigen Geschmack der türkischen Küche auf Ihren Tisch.
  • Mittelmeer Genießen Sie das lebendige Wesen des Mittelmeers mit Gerichten, die von den sonnenverwöhnten Küsten inspiriert sind. Genießen Sie frische Oliven, lebhafte Kräuter, reichhaltige Olivenöle und eine Vielzahl von Meeresfrüchten und gegrilltem Fleisch.
  • Europäisch Genießen Sie eine kulinarische Reise durch Europa mit unserem exquisit gestalteten Menü, das authentische Gerichte aus Frankreich, Italien, Spanien und darüber hinaus bietet und die frischesten Zutaten verwendet, um traditionelle Aromen zum Leben zu erwecken.

Ausstattung

  • Kinder
  • Kellner
  • Gruppen
  • Mitnahme

Ähnliche Restaurants

Cheval Blanc by Peter Knogl

Cheval Blanc by Peter Knogl

Blumenrain 8 | Grand Hotel Les Trois Rois, Basel 4051, Switzerland

Wein • Europäisch • Vegetarier • Französisch


"Wir sind ziemlich häufig in Basel, um unsere Tochter zu besuchen, die seit etwa 6 Jahren in dieser schönen Stadt lebt und arbeitet. Nach einer langen Verzögerung aufgrund von COVID sind wir diese Woche zurückgekehrt, um ihren 30. Geburtstag zu feiern. Wir übernachten immer im Les Troia Rois, das immer erstklassig ist und es immer wieder ist. Außerdem haben wir bei jedem Besuch immer mindestens ein Abendessen im Cheval Blanc und der Magie von Peter Knogl. Wir hatten gestern Abend ein großartiges Abendessen für vier Personen, gekrönt von Rehrücken (Mousse aus Sellerie und Sauce Rouennaise), Wolfsbarsch mit Chorizo ​​​​und Gurke und Lagostin sowie einem leichten Curry und grüner Apfelsauce mit passenden Weinen. Es war eine wundervolle Feier zum Geburtstag unserer Tochter und Peter Knogls „größte Freude daran, unsere Gäste mit einer Küche voller Farbe, Form und Sonnenschein zu verwöhnen.“ Solch eine unglaubliche vierstündige Extravaganz ist nicht billig, aber man findet nicht oft Restaurants mit 3 Michelin-Sternen und 19 GaultMillau-Punkten, die den Preis nicht wert sind. Cheval Blanc ist ein relativ kleines Restaurant, aber mit wunderschöner Einrichtung und einem unbezahlbaren Blick auf den Rhein. Der Service ist spektakulär, gut gelaunt, aber ernst in seinem Streben nach Exzellenz, Komfort und Information für die Gäste. Ein besonderer Abschluss ist ein Humidor Ihrer Wahl und ungemein feine Schweizer Schokolade."

Cheval Blanc by Peter Knogl

Cheval Blanc by Peter Knogl

Blumenrain 8, 4001 Basel, 4051, Switzerland

Barren • Terrasse • Eiscreme • Europäisch


"Cheval Blanc is the ultimate classic French fine dining experience in Switzerland. We came here to celebrate my birthday while in Switzerland looking for a 3 Michelin stars experience. Located in the historical Grand Hotel Les Trois Rios. The riverside setting is charming and romantic. You start by a welcome drink at the terrace looking at the Rhine greeted by suited , polite and professional staff. The head chef Peter Knogl came to say hi before we moved to the main dining room and service started. The decor and interior is classy retro French with high ceilings, arches, classic chandeliers, large windows and round tables with candles. Ambience is warm and intimate. Service was top notch and impeccable. Staff were all knowledgeable with refreshing attention to details. Cuisine was modern french with Mediterranean influences, flavors were complex and dynamic. Ingredients were chosen carefully and courses were presented beautifully. I liked all of my courses, highlights of the menu were the Sardine Macaron, Langoustine curry, Red Mullet filet and the French saddle of lamb with mediterranean flavors. Wine pairing was excellent and enhanced every course taste and flavor. Sommelier was very professional and knowledgeable yet intimidating a bit. The French Cheese selections from Maître Antony in Ferrette was aromatic, rich and satisfying, Maître Antony is one of the best in the world that many Michelin starred Chefs get their fine cheeses selection from. The night ended well with a couple of delightful desserts courses, few delectable bites and some velvety chocolate. Overall, we had an elevated fine dining experience that will bring me back if in Basel again."