Ganzes Huhn Ganzes Huhn
Parkhuus

Parkhuus

Beethoven Str. 21, 8002 Zürich, Switzerland

Barren • Europäisch • Vegetarier • Restaurants


"Tja, was soll man sagen – in Zeiten, in denen hinsichtlich der Ausstattung von Hotels und Restaurants ohne Weiteres stets geklotzt werden kann, ist und bleibt das entscheidende Qualitätskriterium der Human Factor . Und hier mussten wir leider – einmal mehr – feststellen, dass das Parkhuus gewisse Defizite aufweist. Das Ambiente des Restaurants ist sehr angenehm und tadellos, Beleuchtung genau richtig, Tischabstände gerade noch OK, die Bandbreite des Angebots auf sämtlichen Karten absolut ausreichend.Aber eben:Das well done bestellte Fleisch kam very very well done und war nur aufgrund der grundsätzlich sehr guten Qualität des Ursprungsprodukts noch geniessbar bzw. akzeptabel. Und dann hatten wir den Eindruck, dass das Personal nach dem Servieren des Hauptgangs schlicht das Interesse an uns verloren hat (dass es überlastet war, schliessen wir aufgrund dessen, dass das Restaurant nicht gerade voll war, eher aus). Z.B. wurde Wasser nicht mehr nachgeschenkt, und nach dem Abräumen des Hauptgangs vergingen geschlagene 25 Minuten, bis wir gefragt wurden, ob wir noch die Dessertkarte wünschten. Zu diesem Zeitpunkt war uns die Lust auf ein Dessert allerdings wegen der Wartezeit schon lange vergangen. Das brachten wir auch deutlich zum Ausdruck, was jedoch mit einem blossen Schulterzucken quittiert wurde. Dass wir dann auf der Rechnung auch noch ein Getränk fanden, das wir weder bestellt noch konsumiert hatten, ist lediglich eine Randnotiz, trägt aber ebenfalls zum eher schwachen Gesamteindruck bei. Besonders irritierend übrigens, dass das Personal bei anderen Tischen z.B. die Zeit fand, zwischendurch die Servietten auszutauschen, während es bei uns schon die Basics vermissen liess... Wir versuchen mal, das nicht persönlich zu nehmen.Zugegegebenermassen scheinen wir irgendwie etwas anachronistisch unterwegs zu sein, wenn wir (immer noch) von 5 Sterne-Häusern nun mal auch einen 5 Sterne-Service erwarten. Wir sind aber schlicht nicht bereit, unsere Ansprüche nach unten zu korrigieren , wohl wissend, dass wir öfter mal enttäuscht werden. So leider nun auch im Parkhuus ..."

Romantik Seehotel Sonne

Romantik Seehotel Sonne

Seestrasse 120, 8700 Küsnacht ZH, Switzerland

Kebab • Asiatisch • Europäisch • Meeresfrüchte


"My wife and I visited the main restaurant in the Romantik Seehotel Sonne twice this month on the occasion of our birthdays. On both occasions we were extremely impressed and consider this to offer a high quality and complete dining experience, possibly the best in Zürich. It delivers a complete package to delight the senses. Firstly, parking is not a problem as it has valet service with security. The hotel reception dealt with our enquiries quickly & efficiently - then we had just a few steps over a little internal bridge in the hotel to get to the restaurant door. The serving staff organized our coats quickly and with a minimum of fuss. The restaurant ambiance is "an oasis of calm"; restrained tasteful decorations and very comfortable chairs. Secondly, The view from our table through the garden and out over the lake at night was SPECTACULAR. The beautiful fairy lights in the trees twinkling in the winter evening and the lights reflecting off the lake - an absolutely visual delight. We were introduced to our waitress Nadine (more on her later) who did everything to make our dining smooth, effortless and enjoyable. The inquiry on an aperitif, the delivery of the menus and wine list all happened within a minute of sitting down, just at that right psychological moment when we had finishing the exclamations about the view. The wine list has been put together with great skill and care. Not only is there good national and international selections, the wines are quite well priced considering we are in Switzerland. On each evening we chose a different French Burgundy. They were both Premier Crus from good years and well known high quality producers - clearly someone at this restaurant knows what they are doing (and I am in the wine trade in Germany). Nadine checked the corks herself before inviting a taste. Now to the food. There is a clear intention with each dish to both challenge and surprize the senses. The combinations of ingredients, mixing the classic with "new wave" had us talking and comparing with each delicious mouthful. The special Valentines Menu (fixed "menu d'amour" of between 3 and 6 courses, you can pick and chose yourself) represented super value for money and a veritable explosion of tastes and combinations to wake up even the most jaded tastebuds. As more guests arrived we didn't notice any increase in noise, or hectic. The clever and talented Nadine and her team members dealt with everything perfectly. Nadine is a role model in my view. She blends speed and efficiency with genuine warmth and friendliness. I even tested her knowledge on the ingredients in the various sauces - she passed with flying colours on every question - what would be expected in a Michelin starred restaurant !! All in all we plan to go back very soon. Although this is the little sister of the famous Dolder Grand Hotel, the Restaurant Sonne is at the top of its game - Watch out big sister!!!"