Wissembourg
Au Pont M

Au Pont M

3 Rue De La République, 67160 Wissembourg, France, French Republic

Sushi • Kebab • Pizza • Mexicain


"The four stars are due to the Google system, because I can 't enter 4.5. It 's a shame, a bit of precision is lost and you inevitably do the restaurant an injustice. “During the week” there is an extremely inexpensive Menu Bistrot for €25. For the Germans in words: FÜFUNDZWANZIG. Three gears! Here you can get a rump steak without any side dishes... My wife and I had all variations, the photos are just my dishes. Starter: Fresh rump steak tartare in a generous portion, very delicately seasoned with Moutarde à l 'ancien and plenty of capers perfect. Main course Morel crusted chicken breast with French fries. You notice the price and the economic constraints, the crust would of course have been much tastier with fresh morels (in May... but let 's leave that alone). The meat was prepared to perfection, not a bit dry or fibrous. Nowadays, dessert would probably be described as a chocolate brownie with a liquid center. Served lukewarm. 1 liter bottle of sparkling water for €5, piconbière for €4 that 's again inexpensive. Wine list purely French, but covering the most important regions. Calculation fair, the wines are fine. But for something really good you can expect around €40. At some point the landlord has to earn something! It 's unimaginable to see something like this served in a tourist hotspot on the banks of the Lauter. The terraces are less attractive than the indoor bridge over the Lauter you can hardly see any of the idyllic sight."

Restaurant de la Poste

Restaurant de la Poste

25 rue Principale | Schwabwiller, 67660 Wissembourg, France, 67160

Thé • Café • Grill • Hôtels


"a search for a restaurant near the schoenburg fort, after calling 2 or 3 reputable restaurants, but closed on Sunday noon, we were advised this establishment for its Alsatian specialities.Erreur! : arrived on site, a menu from Sunday to € 26,00 is offered (no Alsatian for 2 under the size of this menu) and à la carte apart from the palette to the devil (good but without being exceptional), nothing very typical.3 of the 4 guests fall on a grilled aperture. That's not one since we're gonna use the fake net. The service is not done at the plate and dates a little (we bring the foods in stainless steel dishes and we serve you all with the smile which is already not so bad). The accompaniment of his copyy certainly and the vegetables of the garden are good and fresh but really without being extremely horse-drawn on the services, for the kitchen aspect, I do widely at home and I do not speak of the presentation of the dishes more than family. Note very positive, the waitress and the bosses are pleasant but at the limit of the embarrassing because we were asked 10 times if everything was okay. After 09 days in Alsace, we have a nice welcome from this hotel but honestly we have eaten much better in other establishments (see my other comments from the region) throughout our stay. The interior is really dated at the level of the decor ... there on the other hand it is typical but very years 60 .a note frustrating nevertheless the € 80.00 for 4 aperitives and 4 dishes.Thank you anyway, but we were a little disappointed."

Rôtisserie Belle Vue

Rôtisserie Belle Vue

1 r. Principale, 67160 Wissembourg, France

Français • Européen • Végétarien • Cuisine Traditionnelle


"Große Küche , feines Ambient , großartiger Service , Freundlichkeit pur.....nichts hat sich seit unserem letzten Besuch verändert. Der Empfang von Madame undMonsieur Clauss ist herzlich mit einem Lächeln .Freundlich werden Sie zu Ihrem Tisch geführt.Den sollten Sie am Besten vorab reservieren. Die Zahl der Gäste ist groß, die einetraditionelle klassische Elsässer Küche zu schätzen wissen.Tadellos und in bester Qualität was Küche und Keller zu bieten hat. Das Restaurant strahlt feine Eleganz und Gediegenheit aus. Die jungen Damen vom Service bringen flugs dieSpeise- und Getränkekarten, lassen Ihnen aber gewünschte Zeit sich in der wunderbaren Karte zu vertiefen. Als Extra gib es immer eine kleine Schiefertafel mit zusätzlichen handgeschriebenen Tages-angeboten von Vorspeise über Hauptgerich bis zum Dessert. Das ist eine sehr nette Idee und Tradition im Hause Clauss.Wir starteten mit einem spritzigen Rosé Cremant kühl,fein prickelnd . Aus den feinen Vorspeisen ( da fällt die Wahl schwer) suchten wir die hausgemachte Gänseleberpastete aus. Ein Klassiker , so fein im Geschmack, dass er für uns immer wieder ein muss ist. Hierfür ein Extralob an die Küche. Dazu natürlich ein Gläschen Gewürztraminer was ein perfektes Paar bildet.Für den Hauptgang entschieden sich zwei von uns für das Lammcarreé mit einerwunderbaren Sauce, butterzart das Fleisch und rosé wie es sein sollte. Dazu eine feine Gemüsevariation mit zartem Biss. Der dritte im Bunde entschied sich für dasFiletsteak mit einer köstlichen Bordeaux Sauce und dem feinen Gemüseteller.Beide Gerichte wurden mit einem wunderbar oben knussprig,unten fein sahnigemKartoffelgratin begleitet .Als Weinbegleitung wählen wir einen feinen alten Burgunder , einen Pommard aus. Dieser wurde rechtzeitig von Madame Clauss persönlichsorgfältig dekantiert und kam perfekt temperiert in einer wunderschönen Karaffe auf den Tisch. Aufmerksames Nachschenken des köstliche Weines durch die flinken Mademoiselles ist hier selbstverständlich.Bei der großartigen Dessertkarte mussten wir leider passen. Zu köstlich war Mahl.Wir entschieden uns dann für eine Eisvariation mit einem feinen Marc de Gewürz..Natürlich noch der obligatorisch Kaffe danach.Es war von Küche bis Service Perfektion pur. Bis zu unserm nächsten Besuch einherzliches Danke an das Haus Clauss."

Hostellerie du Cygne

Hostellerie du Cygne

3 r. du Sel, 67160 Wissembourg, France

Français • Européen • Restauration Rapide • Cuisine Traditionnelle


"We aten er 2 avonden en namen er 2X een menu: 1X menu du terroir voor 35 euro en een keer het menu du Plaisir voor 90 euro met aangepast wijnen. Er waren in beide menu's wel lekkere gerechten maar er waren ook echt wel zwakke gerechtjes bij. Bij de wijnen werd 0 uitleg gegeven, er werd snel een naam vernoemd en dat was het dan. De desserten vonden wijzelf van beide menu's erg zwak. De sorbets waren slecht uitgevoerd en een crème brulleé met perzik in, is echt niet mijn ding. Een salade met garnalen op de menu zetten en dan uiteindelijk afkomen met roze garnalen...? Ok, grijze garnalen zijn momenteel duur, maar de menu was ook niet goedkoop en kondig dan liefst toch maar aan dat het over roze garnalen gaat. Sommige klanten bestelden hetzelfde menu of een minder menu dan ons en kregen 2 aperitiefhapjes terwijl wij er maar 1 kregen...? Vergetelheid van de bediening. Een meisje van die bediening had héél veel aandacht voor een tafel waarvan ze de gasten duidelijk goed kende, en dat mag allemaal, maar dan moet je voor de rest wel zorgen dat er ook nog voldoende aandacht gaat naar de andere klanten en je niet vergeet op sommige tafels evenveel aperitiefhapjes etc te brengen. Het waren in ieder geval zaken die me stoorden in een restaurant dat toch niet echt goedkoop is. Professionaliteit mag wat kosten, maar dan moet die er ook zijn. Het hoofdgerecht van de dure menu met nootje van ree was overigens erg lekker en perfect gebakken."